Werner’s Weekly (week 49)

werners-weekly-1649Wie zoet is, krijgt lekkers… Omdat ik het volste vertrouwen heb in jouw gedrag, heb ik weer wat strooigoed voor je toegevoegd aan mijn Spotify-lijst Werner Tipt. Verheug je maar alvast op Nederlandse artiesten als Moss, Jett Rebel, Lucas Hamming en Rob Klerkx & The Secret, of Fenech-Soler, Circa Waves en Bastille. Vijf van die tracks zijn zo lekker, dat ze de erelijst Werner’s Weekly hebben gehaald. Die vijf bespreek ik hieronder.

Backseat van The Brahms stond ook al tussen de allerbeste tracks van vorige week, maar promoveert deze week tot Carte Blanche Remschijf. Een heerlijk energiek radioliedje als tegenwicht voor al het zijige gedreutel wat weer op ons afkomt.

Maar er is meer lekkers uit ons eigen land afkomstig en het uiterste noorden lijkt momenteel even hofleverancier. De Groningse electroband Lghtnng bijvoorbeeld, heeft van hun tweede EP Getting Ready het nummer Hold On To Let Go op single uitgebracht. Heerlijke onderkoelde syntipop.
En uit Leeuwarden komt Mundo Park. Zij zijn al sinds 2010 actief en staan op het punt hun debuutalbum op de wereld los te laten. Keep Your Faith In Me is daarvan een erg prettig voorproefje. Voorzien van een toffe 360-gradenclip.

De muziek van de Franse singer-songwriter Lescop (echte naam: Mathieu Peudupin) vind ik intrigerend. Van zijn tweede album Echo ontdekte ik deze week in eerste instantie de single Dérangé, maar inmiddels is net de opvolger uit: David Palmer. Zwoele new wave, het bestaat!

Geniet tot slot van Hifi Sean feat. Crystal Waters – Testify. Hifi Sean is Sean Dickson, ex-voorman van The Soup Dragons (I’m Free) en van The High Fidelity (Scream If You Want To Go Faster). Crystal Waters had beginjaren ’90 hits met Gypsy Woman en 100% Pure Love. Dansbare gospelblues, vaagjes vergelijkbaar met Praise You van Fatboy Slim.

Je vindt alle vijf deze nummers in mijn Spotify-playlist Werner’s Weekly en binnen een kwartier ben je weer volledig op de hoogte. Als je dan nog niet bent uitgeluisterd, is er altijd nog mijn Werner Tipt-lijst, waar ik dagelijks nieuwe nummers aan toevoeg. Abonneren is gratis, maar niet voor niets!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.