Werner’s Weekly (week 47)

werners-weekly-1647Een half uur, meer heb je niet nodig om de beste nieuwe releases van deze week te leren kennen. Je vindt ze alle negen op een rijtje in mijn Spotify-playlist Werner’s Weekly. Twee keer zoveel nummers heb ik de afgelopen zeven dagen toegevoegd aan mijn Werner Tipt-lijst. Daaronder staan mogelijke toekomstige helden als Wyvern Lingo, Bry en Electric Guest gebroederlijk naast bekendere namen als The Weeknd feat. Daft Punk, Loyle Carner en singlesuggesties van Twin Atlantic en DNCE.

De Carte Blanche Remschijf van deze week heb ik vorige week al uitgebreid voorgesteld: I’ll Make It Worth Your While van Artificial Pleasure is een heerlijke track die iets weg heeft van The 1975’s Love Me.

Het Franse duo Justice bracht afgelopen vrijdag zijn nieuwe album Woman uit en tegelijkertijd verscheen de vierde singletrack daarvan. Fire is lekker funky en zeker de radiovriendelijkste van de vier.
Dat laatste is niet per se de beste omschrijving van de nieuwe single van Three Days Grace, maar te gek is die wel. De Canadese rockband vatte in de studio spontaan het idee op om You Don’t Get Me High Anymore van Phantogram te coveren en na twee of drie takes stond die op tape. In Werner Tipt vind je overigens ook een cover van datzelfde nummer door WakeyWakey!

The Sounds, uit Zweden, gaan de rest van het jaar op tournee in Amerika om hun precies tien jaar geleden uitgekomen debuutalbum Dying To Say This To You integraal te spelen. Daar voegen ze ook een paar nieuwe nummers aan toe, waaronder hun nieuwe single Thrill.
Ook Sia blijft maar met nieuwe tracks op de proppen komen. De Deluxe Edition van haar cd This Is Acting (met 6 extra nummers) was blijkbaar niet genoeg, want nu is er Never Give Up, wat ze opnam voor de film ‘Lion’.

De Amerikaanse singer-songwriter Laura Pergolizzi (LP) maakt al sinds begin deze eeuw muziek, maar brak pas afgelopen zomer wereldwijd door met Lost On You. De opvolger daarvan is nu ook in zicht: Other People.

De naam Noonie Bao zegt je waarschijnlijk niet veel, al heeft ze al nummers geschreven voor o.a. Charli XCX, Avicii, Clean Bandit en Carly Rae Jepsen. Haar eigen materiaal klinkt veel subtieler. Luister maar naar haar nieuwe single Sorry Not Sorry.
Ook Laurel is een nieuwe naam. Ze heeft pas 2 EP’s uitgebracht, die ze allemaal schreef en opnam in haar slaapkamerstudio. Hurricane is de eerste single van haar 3e EP Park. Ondertussen werkt ze ook aan haar debuutalbum Life Worth Living.

Tot slot de band rond de Amerikaanse tienerbroertjes Mike en Brian D’Addario (17 en 19 jaar oud pas): The Lemon Twigs. Hun debuutalbum Do Hollywood staat vol complexe mini-rockopera’s, waarvan These Words er een is. Klinkt goed hè? Donderdag treden ze op in OT301 (aan de Overtoom 301) in Amsterdam.

Al deze nummers staan in mijn Spotify-playlist Werner’s Weekly. Nog meer suggesties vind je in de lijst Werner Tipt. Die vul ik dagelijks aan. Volg ze maar, dan zie (en vooral hoor) je het vanzelf!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.