Werner’s Weekly (week 39)

werners-weekly-1639Ik ben een paar dagen in Frankrijk, waar Deezer de populairste streamingdienst is. Rare jongens, die Fransen 😉 (hoewel Deezer een van oorsprong Franse dienst is en ‘chauvinisme’ niet voor niets een Frans woord is). Maar Spotify werkt hier verder prima, dus er staat weer gewoon een nieuwe Werner’s Weekly online. Of moet ik die deze keer Werner Hebdo noemen? Als in: ‘Je suis Charlie’, als het ware…

Hoe dan ook: de lijst is deze week weer een zeer beknopte samenvatting van al het releasegeweld van de afgelopen week. Want niet alles wat uitkomt is in dezelfde mate de moeite waard. Hoewel Werner onbevooroordeeld oordeelt, heb ik altijd een zwak voor Deacon Blue. Al maken ze nog dezelfde ‘sophisticated pop’ als 30 jaar geleden. Gone is voor mij een hoogtepuntje van hun vandaag verschenen album Believers.

The Chaser van Twin Atlantic is voor Carte Blanche-luisteraars weliswaar een oude bekende, maar nu officieel uit, dus ik houd hem toch nog even omhoog. Over oude bekenden gesproken: heb je de teasersingle Heavy Entertainment Show van Robbie Williams al gehoord? Die is veel leuker dan de ‘echte’ single Party Like A Russian en deze week Remschijf. Moby daarentegen geeft lekker gas op zijn nieuwe single. Voor de fans van ‘female fronted rock’ zijn er de allesbehalve mierzoete bands Black Honey en Honey Blood.

Maar het meest bijzondere nummer van deze week is ongetwijfeld van de Noor Pål ‘Moddi’ Knutsen. A Matter Of Habit was van oorsprong van de Israelische zanger Izhar Ashdot en destijds voorboden vanwege zijn anti-militaristische tekst. In het Engels vertaald luidt de eerste zin ‘Learning to kill is a matter of habit, the more you have done it the better you’re at it’.

Beluister de rest van de tekst (en de acht andere muzikale highlights van deze week) in Werner’s Weekly. Voor een ruimere selectie verwijs ik je graag naar Werner Tipt. Die lijst bevat zelfs het beste van dit hele jaar.

Genieten (en abonneren) maar!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.