Werner’s Weekly (week 38)

werners-weekly-1638Dit was een aanzienlijk betere week voor nieuwe muziek dan de vorige. Om het enigszins behapbaar te houden, heb ik het enorme aanbod teruggebracht tot een playlist van 1 uur, verdeeld over 18 nummers. Sommige daarvan zijn al deze week in Carte Blanche te horen, andere hoor je zeker in de volgende aflevering.
Om de volle variatie van de lijst te horen kun je die het best in zijn geheel beluisteren, maar ik ben niet te beroerd om er alvast een paar liedjes uit te lichten 😉 .

Sunday Mourning van Pop Cult klinkt bijvoorbeeld als een kruising tussen Pixies, The Smashing Pumpkins en Buffalo Tom. Kortom: dat is er eentje voor de liefhebbers van 90’s rock. Ook ben ik erg gecharmeerd van de a-typische tracks die popdiva’s Ariana Grande en Rihanna uitbrachten, waarop ze zich ontpoppen tot respectievelijk een jazz- en een souldiva.
Unici van de Italiaanse grootheid Nek zou in een Engelstalige versie in heel Europa een hit kunnen zijn en ook het Belgische Tout Va Bien zoekt met Goodbye duidelijk aansluiting bij de hedendaagse hitsound, zonder dat het plat wordt.
Ik ben blij dat Here I Am, mijn singlesuggestie uit Tom Odels album Wrong Crowd nu officieel uit is, maar Amelia van de Scandinavische zangeres Skott had ik niet horen aankomen. Die greep me deze week direct bij de strot en doet me nog steeds naar adem happen.

Voor de hele week in 18 nummers moet je bij Werner’s Weekly zijn. Voor nog meer nieuwe muziek zou je je kunnen abonneren op Werner Tipt.

In beide gevallen: veel plezier!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.