Random highlights Carte Blanche 404

Mocht je geen tijd hebben om de hele aflevering te beluisteren of geen zin om door de uitzending heen te skippen, dan geef ik je hierbij een aantal highlights uit de nieuwste Carte Blanche, inclusief kijk- en luisterlinks naar de betreffende nummers.

M83 (featuring Susanne Sundfør) – Oblivion
Ik vond Reunion van M83 het beste liedje van 2012. Maar de Franse act heeft meer in zijn mars dan fijne dance/rock-crossovers. Ze maakten bijvoorbeeld de soundtrack voor de film Oblivion. Het titelstuk, gezongen door de Noorse zangeres Susanne Sundfør (die vorig jaar nog samenwerkte met Röyksopp), is de eerste single.

Beluister op Spotify of op YouTube

Nabiha – Mind The Gap
Deze zangeres is al paar jaar een enorme ster in haar thuisland Denemarken. Ik vond haar debuutsingle Deep Sleep het op vier na leukste liedje van 2010 en volg haar sindsdien. In Nederland komt haar muziek echter nog niet uit, hoewel Spinnin’ Records een licentie schijnt te hebben. Haar laatste Deense hit staat sinds deze week eindelijk op Spotify. Een begin?

Beluister op Spotify | Bekijk op YouTube

The Tightropes – Movement
Van deze Groningse band draaide ik al eerder de single Babies, die geboren leek uit een huwelijk tussen de Red Hot Chili Peppers en  Gotcha! 10 april komt hun nieuwe single Movement uit, die ik deze week als eerste mag draaien. Volgende week zijn in Carte Blanche een interview met en twee exclusieve akoestische tracks van The Tightropes te horen!

Beluister in Carte Blanche (vanaf 17’29)

Sarah Blasko – God-fearing
In Australië heeft Sarah Blasko al drie platina-albums op haar naam staan. Deze week verschijnt, ook in Nederland, haar vierde cd I Awake. Die schreef ze in zelf verkozen eenzame opsluiting in Brighton. Op de mooi gearrangeerde eerste single is het Bulgarian Symphony Orchestra te horen én natuurlijk de uit duizenden herkenbare stem van Blasko.

Bekijk op YouTube

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.