Random highlights Carte Blanche 403

Mocht je geen tijd hebben om de hele aflevering te beluisteren of geen zin om door de uitzending heen te skippen, dan geef ik je hierbij een aantal highlights uit de nieuwste Carte Blanche, inclusief kijk- en luisterlinks naar de betreffende nummers.

Jakwob (featuring Maiday) – Fade (Vocal)
James Edward Jacob is een Britse dj, producer en remixer. Hij werkte met en voor o.a. Ellie Goulding, Lily Allen, Yeah Yeah Yeahs en Lana del Rey. Dit is een eigen project, dat qua sound tussen Massive Attack en Emeli Sandé in ligt. En Calvin Harris hoort er het pianoloopje uit I’m Not Alone in, dus dat zal wel een rechtszaak of schikking worden…

Beluister op Spotify | Bekijk op YouTube

The Good Natured – 5-HT
Ex-Carte Blanche Remschijf van broer & zus Hamish & Sarah McIntosh en het vriendje van Sarah, George Hinton, die hun muziek modern wave pop noemen. Ze brachten hun eerste singles en EP’s in eigen beheer uit en zijn nu getekend door een groot label. De rave-stukjes uit 5-HT doen me denken aan Let Me Be Your Fantasy van Baby D. Heerlijk!

Beluister op SoundCloud | Bekijk op YouTube

Claudia Brücken – Everyone Says ‘Hi’
Propaganda maakte in de jaren ’80 een van de beste nummers aller tijden: Duel (Eye To Eye. Het nieuwe soloalbum van de vroegere zangeres, The Lost Are Found, is een verzameling covers, geproduceerd door Stephen Hague (Pet Shop Boys, OMD, New Order). Het origineel van deze single stond in 2002 op de cd Heathen van David Bowie.

Beluister op Spotify | Bekijk op YouTube

The Wonder Stuff – Oh No!
Uit de categorie ‘die zag ik niet aankomen’. Beginjaren ’90 heb ik heerlijke singles als The Size Of A Cow en Welcome To The Cheap Seats veel op de radio gedraaid en opeens zijn ze terug! Hun album Oh No It’s… The Wonder Stuff bevat overbodige covers (van o.a. Dodgy-, The Move- en UB40-nummers), maar vooral eigen werk, waaronder deze nieuwe single.

Beluister op Spotify | Bekijk op YouTube

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.