Random highlights Carte Blanche 402

Mocht je geen tijd hebben om de hele aflevering te beluisteren of geen zin om door de uitzending heen te skippen, dan geef ik je hierbij een aantal highlights uit de nieuwste Carte Blanche, inclusief kijk- en luisterlinks naar de betreffende nummers.

Fitz & The Tantrums – Out Of My League
Zesmansband uit Los Angeles, bekend van Moneygrabber. Voorman Michael Fitzpatrick noemt hun muziek zelf ‘soul-influenced indie pop’ en gaat er prat op geen gitaren te gebruiken. Begin mei verschijnt hun tweede album More Than Just A Dream, wat een veel voorkomende regel is in deze nieuwe single.

Bekijk de ‘visualizer’ (lees: ultra low-budget clip) op YouTube

Marianas Trench – Stutter
Ergens tussen Japan en Papua Nieuw Guinea bevindt zich het diepste deel van de wereldzeeën. Het is daar bijna 11 km. diep! Marianas Trench is echter ook een Canadese band, die steeds weer belachelijk catchy liedjes aflevert. Daarvan is Stutter, ten overvloede, nog maar eens een bewijs.

Beluister op Spotify | Bekijk op YouTube

Jenifer – Les Jours Electriques
In 2002 won Jenifer Yaël Dadouche-Bartoli de eerste editie van tv-talentenjacht Star Academy in Frankrijk. Tegenwoordig is ze zelf coach in de Franse versie van The Voice. Maar gelukkig maakt ze ook nog steeds muziek, want die is altijd schaamteloos poppy. Én Franstalig, maar dat is een detail.

Beluister op Spotify | Bekijk op YouTube

The Veils – Through The Deep, Dark Wood
Finn Andrews is de zoon van Barry Andrews (op zijn beurt een van de oprichters van de band XTC) en voorman van de Nieuw-Zeelandse band The Veils. Hun aankomende cd Time Stays, We Go werd gemixt door Bill Price (The Clash, Jesus & Mary Chain), die eigenlijk al met pensioen was, maar voor The Veils toch weer de studio in ging.

Beluister op YouTube | Klik hier om deze single gratis te downloaden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.