Random highlights Carte Blanche 401

Voor wie geen tijd heeft om de hele aflevering te beluisteren of geen zin om door de uitzending heen te skippen: hierbij een aantal highlights uit de nieuwste Carte Blanche, inclusief kijk- en luisterlinks naar de betreffende nummers.

Lavalu – Taped Window
Een paar weken geleden was Lavalu (Mariëlle Woltring) nog te gast in Carte Blanche voor een interview en twee akoestische tracks. Een daarvan was Taped Window, dat op haar deels gecrowdfunde cd Fighting Wildfires de ‘full band treatment’ heeft gekregen. Het lijkt een heel ander nummer geworden en ik vind het prachtig, net als de rest van het album.

Beluister op Spotify | Ter vergelijking: bekijk de Kapelsessie op YouTube (vanaf 4’32)

Chlöe Howl – No Strings
Dit 17-jarige Britse talent is een opvallende verschijning. Rood haar, sproeten en – wat je niet ziet maar des te beter hoort – behoorlijk grofgebekt. Een nieuwe Lily Allen? Haar debuut-EP Rumour is gratis te downloaden via haar site. Van de drie tracks is dit het prijsnummer, mede dankzij de gelijkenis met Pumped Up Kicks van Foster The People.

Download de EP via chloehowl.com | Bekijk op YouTube

Magic Man – Paris
Geen eenmansproject, zoals de naam doet vermoeden. Het Amerikaanse Magic Man begon een paar jaar geleden als duo, maar is inmiddels uitgegroeid tot een vijfmansband. Ze noemen hun muziek zelf ‘synthrock’, maar ik vind het vooral indiepop. Voor hokjesliefhebbers: een beetje Passion Pit en een beetje M83. Fijn lenteliedje!

Download gratis via SoundCloud | Bekijk op YouTube

Montevideo – Castles
De Belgische popscene stelt maar zelden teleur de laatste jaren. Beluister dit nu weer eens… Montevideo bestaat al 10 jaar en is vooral populair in Wallonië. Hopelijk blaast een straffe zuidenwind hen deze kant op. Van hun tweede cd (slechts) is dit hun nieuwe single, die met prachtige strijkers is opgesierd.

Beluister op Spotify (en neem het foutje op 0’29 voor lief) of via YouTube

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.