Random highlights Carte Blanche 400

Ja, deze week de 400e uitzending van Carte Blanche! Toch kan het zo maar zo zijn dat je geen tijd hebt om de hele aflevering te beluisteren, of gewoon geen zin om door de uitzending heen te skippen. Dan is dit misschien een alternatief: een aantal highlights uit de nieuwste Carte Blanche, inclusief kijk- en luisterlinks naar de betreffende nummers.

Raphael Gualazzi – Don’t Call My Name
Misschien ken je deze Italiaanse zanger en pianist al: hij won in 2011 de categorie Beste Nieuwkomer op het Sanremo-festival en vertegenwoordigde later dat jaar Italië op het Eurovisie Songfestival. Hij werd daar tweede(!), maar dat is volledig langs me heengegaan. Met zijn nieuwe single speelt hij zich echter volledig bij me in de kijker!

Beluister op Spotify | Bekijk op YouTube

The Milk – (All I Wanted Was) Danger
Witter dan The Milk krijg je je blanke soul niet. De band komt uit Engeland, net zoals Dexys Midnight Runners en de Style Council, 25-30 jaar geleden een vergelijkbare sound hadden. Dit nummer doet al 2½ jaar de ronde op internet, maar is nu pas uit als hun debuutsingle. Gevaarlijk lekker.

Beluister op Spotify | Bekijk op YouTube

They Might Be Giants – Call You Mum
John Flansburgh en John Linnell maken al drie decennia lang nerdpop en inspireerden daarmee band als Ben Folds Five en Weezer. Ze zijn onwaarschijnlijk productief en maken zowel muziek voor volwassenen als kinderen. Ik heb al hun platen (ook die kids-cd’s). Hun nieuwe album Nanobots bevat weer 25 liedjes en aanzetten daartoe. Ik draaide al eerder openingstrack You’re On Fire en ook Call You Mum is een favoriet.

Beluister op Spotify of op YouTube

Little Boots – Motorway
De BBC kiest jaarlijks de meest belovende artiest voor het komende jaar. Voor 2013 is dat Haim, voor 2009 werd gekozen voor Little Boots (de artiestennaam van Victoria Christina Hesketh). Ze scoorde dat jaar een hit met Remedy, maar daarna werd het vrij stil. In mei verschijnt haar tweede cd Nocturnes en in ruil voor je mailadres kun je deze track nu al gratis downloaden. Veelbelovend!

Bezoek de website van Little Boots voor deze traktatie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.