Random highlights Carte Blanche 399

Voor wie geen tijd heeft om een hele aflevering te beluisteren of geen zin om door de uitzending heen te skippen: hierbij een aantal highlights uit de laatste Carte Blanche, inclusief kijk- en luisterlinks naar de betreffende nummers.

Amelia Lily – Shut Up (And Give Me Whatever You Got)
In 2011 eindigde Amelia Lily als 3e in de Engelse editie van X Factor. Eind april verschijnt haar debuutalbum, waarvan dit de 2e single is. Start het platte deunenalarm, maar wat een schaamteloos lekker liedje… Van harte aanbevolen voor als je even niets moeilijks aan je hoofd wilt hebben. Guilty, maar vooral pleasure!

Beluister op Spotify | Bekijk op YouTube

Audio Adam – City Of Sins
‘Vrienden van de show’. Meestal een holle kreet, maar in dit geval echt waar. Ik volg Audio Adam al sinds het begin en hun eerste radio-optreden deden ze in Carte Blanche, precies 3 jaar geleden. This Is Our Home is hun debuutalbum, en gelijk al een soort ‘best of’. City Of Sins sprong er voor mij uit en is nu ook hun nieuwe single. Topnummer!

Beluister op Spotify | Bekijk een hele recente live versie op YouTube (vanaf 4’25)

Michael Logen – Paper Thin
Deze Amerikaanse singer-songwriter komt vaak en graag naar Nederland. Tussen zijn komende optredens op 23 april in de Nieuwe Anita Amsterdam en 5 mei in Mezz Breda doet hij vijf huiskamerconcerten. Hopelijk verschijnt rond die tijd ook zijn nieuwe, door Jaquire King (o.a. Kings Of Leon) geproduceerde album. Dit is de lekkere eerste single.

Beluister op Spotify of, met een plaatje erbij, via YouTube

The Cat Empire – Brighter Than Gold
Australië is een broeinest van goede artiesten. The Cat Empire is daar een voorbeeld van. Geen hele nieuwe act trouwens, want de band bestaat al sinds 1999. Ze mixen jazz, ska, funk en rock met stevige latininvloeden, wat een superswingend resultaat geeft. Brighter Than Gold was mijn kennismaking met The Cat Empire. Daar lust ik wel meer van!

Beluister op Spotify | Bekijk een fan-made video op YouTube

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.