Random highlights Carte Blanche 398

Voor wie geen tijd heeft om een hele aflevering te beluisteren of geen zin om door de uitzending heen te skippen: hierbij een aantal highlights uit de laatste Carte Blanche, inclusief kijk- en luisterlinks naar de betreffende nummers.

Hurts – Sandman
Al sinds hun debuutalbum en hun optreden op Pinkpop 2011 kijk ik uit naar de nieuwe cd van Hurts. 11 maart komt die uit en hij heet Exile. Drie tracks kun je al kennen. The Road, dat eind vorig jaar werd uitgebracht als gratis download (en het schopte tot Remschijf), de single Miracle en deze tweede gratis download: Sandman. Zeer veelbelovend allemaal!

Nog niet op Spotify, maar wel te beluisteren via YouTube en hier te downloaden. ‘Voor gratis’ dus!

Tina Dico – We’re All Experts
De achternaam van de Deense singer-songwriter Tina Dico luidt eigenlijk Dickow. In haar thuisland treedt ze onder beide namen op. Ze is een muzikale doe het zelver en bracht afgelopen week haar cd Where Do You Go To Disappear? uit. Een poppy album met deze single – die de sfeer van Leonard Cohens First We Take Manhattan ademt – als een van de hoogtepunten.

Beluister op Spotify | Beluister op YouTube

Amanda Jenssen – Dry My Soul
In 2007 werd Amanda Jenssen tweede in de Zweedse editie van Idols. Precies een jaar geleden kwam deze single uit in Zweden. Sindsdien werd die onder meer gebruikt onder een YouTube-filmpje waarin de werking van de Spotify-app Filtr wordt uitgelegd. Ik ben ervan overtuigd dat dit een hit is en ga ‘m vaak draaien!

Beluister op Spotify | Bekijk op YouTube

Stills – Saturated State
Uit Kent (GB) komt de alternatieve electronicaband Stills. Hun track 1KX heb ik de afgelopen twee jaar regelmatig gedraaid. Momenteel werken ze aan hun debuutalbum en ze zijn van plan dit jaar naar Europa te komen voor optredens. Saturated State wordt in maart hun nieuwe single. Voorzien van een hypnotiserende pianoloop en een dubstep-achtig stukje halverwege. Ik hoor die remixen al!

Beluister op AmazingTunes

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.