Random highlights Carte Blanche 397

Voor wie geen tijd heeft om een hele aflevering te beluisteren of geen zin om door de uitzending heen te skippen: hierbij een aantal highlights uit de laatste Carte Blanche, inclusief kijk- en luisterlinks naar de betreffende nummers.

Sido – Bilder Im Kopf
Door de bank genomen vind ik niet veel hiphop leuk. Maar dit is er eentje hoor! Paul Hartmut Würdig noemt zich Sido, wat schijnt te staan voor ‘superintelligentes Drogenopfer’ of ‘Scheiße in dein Ohr’. Zijn teksten schijnen nogal eens grof te kunnen zijn, maar hier valt dat erg mee. Dit moet ook in Nederland een hit (kunnen) worden.

Beluister op Spotify | Bekijk op YouTube

Olly Murs – Army Of Two
In 2009 werd Olly Murs tweede in de Engelse editie van ‘X-Factor’. Dat bleek voldoende voor een grootse carrière. In Groot-Brittannië althans. Hier wil het nog niet lukken. Leuke singles als Heart Skips A Beat (met Rizzle Kicks) en Troublemaker (met Flo Rida) ten spijt. Army Of Two is opnieuw een heerlijk radioliedje en wordt hopelijk ook buiten Carte Blanche opgepikt.

Beluister op Spotify | Bekijk de lyric video op YouTube

Guild Of Stags – Millionaire
Toen Jacqueline Govaert uit Krezip stapte, ging de rest verder als Guild Of Stags. De band was echter pas compleet na het aantrekken van de Britse zanger Michael Devlin. Hun muziek is erg Led Zeppelin-achtig en verder noemen ze graag Queen, Allman Brothers en Crosby, Stills & Nash. In Millionaire hoor ik echter vooral AC/DC en Status Quo. In a good way…

Beluister op Spotify | Bekijk op YouTube

Nabiha – Mind The Gap
In haar thuisland Denemarken is Nabiha een enorme ster, met al meerdere nummer 1-hits op haar naam. Ik volg haar al vanaf debuutsingle Deep Sleep. Bizar genoeg schijnt een Nederlands label de licentie te bezitten, maar het hier niet te willen uitbrengen. Dit nummer bewijst eens te meer hoezeer zij mis zitten. Op en top popmuziek, zeer geschikt voor de Nederlandse radio. Tot die tijd helaas ‘exclusief’ in Carte Blanche…

Niet op Spotify (ook zoiets…), maar wel te bekijken op YouTube

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.