Random highlights Carte Blanche 396

Voor wie geen tijd heeft om een hele aflevering te beluisteren of geen zin om door de uitzending heen te skippen: hierbij een aantal highlights uit de laatste Carte Blanche, inclusief links naar de betreffende nummers.

Daybroke – Burn It To The Ground
Ik volg de Tilburgse band Daybroke al vanaf het begin van hun carrière. Hey Girl en Sabotage waren heerlijke, grungy nummers met clips van internationale allure. Vorig jaar kozen ze voor een dansbaardere, radiovriendelijkere sound. Hun nieuwe EP bevat vier toptracks, waaronder de vorige single Cosmic Candy Store, Burn It To The Ground (die deze week in Carte Blanche in première gaat) en het knappe Take Me Higher, dat ik volgende week zal draaien.

Beluister de EP op Spotify | Bekijk een sneak preview van de opnamen op YouTube

Haloo Helsinki! – Huuda!
Ik vertelde al dat ik op Eurosonic Noorderslag de muzieksamensteller van MTV Denemarken en Finland ontmoette. Zij bood aan een Spotify-playlist voor me bij te houden met de leukste nieuwe bandjes uit die landen. De eerste worp was gelijk raak. Haloo Helsinki! is (uiteraard) een Finse band. Jong, fris en met attitude. Heerlijk! Ik moet je alleen schuldig blijven waar het nummer over gaat…

Beluister op Spotify | Bekijk op YouTube

Don Johnson Big Band – Living The Life
Dat is bij deze – eveneens Finse, maar Engelstalige – band makkelijker. In 2003 draaide ik hun One MC, One Delay al en inmiddels is Don Johnson Big Band aan hun 5e album Fiesta toe. Hopelijk wordt dat ook in Nederland uitgebracht, want deze eerste single is briljant. Laid back jaren ’80-gevoel, saxofoon (ik voorspel een comeback van dat instrument), alles!

Nog nergens te streamen, maar wel te bekijken op YouTube

Sir Yes Sir – Longing = Good Taste
Die saxofoon hè, die is ook ‘all over’ Longing = Good Taste van Sir Yes Sir. Een Belgische band, waarvan de single eerlijk gezegd aan me voorbij gegaan was. Tot ik ze van de week live hoorde bij Giel. ‘Beter dan het origineel’, zouden zijn luisteraars zeggen, en zo is het. Wát een live band. Deze zomer gegarandeerd op veel festivals!

Beluister op Spotify | Bekijk op YouTube

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.