Random highlights Carte Blanche 395

Voor wie geen tijd heeft om een hele aflevering te beluisteren of geen zin om door de uitzending heen te skippen: hierbij een aantal highlights uit de laatste Carte Blanche, inclusief links naar de betreffende nummers.

The Mowgli’s – San Francisco
Tipje dat ik via Twitter kreeg. The Mowgli’s zijn acht vrienden uit Los Angeles. Hun debuut-EP Love’s Not Dead kwam afgelopen najaar al uit in de VS en deze week ook in Nederland. Daarop staat San Francisco, dat ik vind klinken als een kruising tussen Of Monsters And Men en The Boo Radleys. Kom maar door met die lente!

Beluister op Spotify | Bekijk op YouTube

Skip The Use – Cup Of Coffee
Franse band (uit Lille, om precies te zijn) waarvan ik de single Ghost vorig jaar ook veel gedraaid heb. Voortgekomen uit punkband Carving, maar van die roots is weinig meer over. Het is tegenwoordig pretpop/rock wat de klok slaat. De nieuwe single is daar weer een fijn in het gehoor liggend voorbeeld van.

Beluister op Spotify | Bekijk op YouTube

Lukas Graham – Drunk In The Morning
Op Eurosonic Noorderslag kwam ik de muzieksamensteller van MTV Denemarken en Finland tegen. Gevraagd naar haar tip voor die avond raadde ze aan naar Lukas Graham te gaan kijken. Dat kwam er helaas niet van, maar zijn soulvolle single is te gek. Voer voor fans van Julian Velard. Wegens stemproblemen heeft hij zijn aankomende Nederlandse concerten moeten cancelen, maar naar vervangende data wordt gezocht.

Beluister op Spotify | Bekijk op YouTube

Jil Is Lucky – Stand All Night
Nóg maar een Frans bandje, omdat er zoveel meer is dan Groot-Brittannië en de VS. Jil Is Lucky is de band rond Fransman Jil Bensénior (die 10 februari a.s. 29 jaar wordt). Negeer de site; daarop wordt nog een concert van eind 2010 aangekondigd. Maar de nieuwe single is erg leuk. Misschien moet je vaker hem horen, en dat kan hier:

Beluister op Spotify | Bekijk op YouTube

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.