Introducing: Werner’s Weekly

Een van de playlists die ik op Spotify bijhoud is Werner Tipt. In deze dagelijks aangevulde lijst houd ik de in mijn oren lekkerste nieuwe releases bij. Zonder te discrimineren op genre, afkomst of leeftijd van de artiest, zonder erbij stil te staan of de muziek heel credible is of heel plat en zonder ermee rekening te houden of de tracks in Nederland gepromoot worden. Het zijn er meestal tussen de 200 en 250. De liedjes die uit deze playlist vallen, verplaats ik naar een groslijst waarin al mijn tips van dit jaar verzameld zijn. Die bevat inmiddels dik 500 nummers.
Allebei heerlijk beluisterbare en goed gevolgde lijsten, maar niet voor iedereen even behapbaar. Daarom ga ik het m.i.v. september anders doen.

Vanaf 2 september publiceer ik elke vrijdagmiddag Werner’s Weekly. Die playlist vul ik dagelijks met de tofste nieuwe tracks, voor zover beschikbaar op Spotify. Op vrijdagmiddag verwijder ik alle nummers van ouder dan 7 dagen, zodat alleen het beste van die week overblijft. Niet in een bepaalde volgorde, want  je bent prima in staat om je eigen favorieten te kiezen.
De achterliggende gedachte blijft hetzelfde: het zijn mijn persoonlijke muziektips, ongeacht genre, herkomst en verdere promotie. Ik vind het des te leuker om tracks die niet gepromoot worden op deze manier toch een steuntje in de rug te kunnen geven. Afhankelijk van het aanbod kan de lengte van de lijst uiteraard variëren.

Extra leuk is, dat Werner’s Weekly steeds de basis vormt voor de Carte Blanche-uitzending van de week erop, dus daar krijg je de vrijdag van tevoren gelijk alvast een sneak preview van. Voor wie aan een weekoverzicht niet genoeg heeft, blijft de groslijst natuurlijk ook bestaan.

Als je het interessant vindt, kun je de lijst(en) volgen:
Werner’s Weekly
Werner Tipt 2016

Suggesties zijn en blijven natuurlijk altijd welkom. Feedback ook.

Veel plezier!
Werner

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.