Random highlights Carte Blanche 394

Voor wie geen tijd heeft om een hele aflevering te beluisteren of geen zin om door de uitzending heen te skippen: hierbij een aantal highlights uit de laatste Carte Blanche, inclusief links naar de betreffende nummers.

Julian & Mae – Pixidence
Mijn 17-jarige buurjongen Julian Jagtenberg en zijn schoolvriendinnetje Maaike Adegeest schreven een jaar geleden hun eerste gezamenlijke liedje. Maart 2012 heb ik de Pixidence-demo voor het eerst gedraaid in Carte Blanche. In juni wonnen ze het 538 Demo Duel, wat ze een platencontract mij 8Ball opleverde. Daardoor hebben ze nu een professionele versie van Pixidence kunnen opnemen. Die zal gegarandeerd op 538 gedraaid worden, want ook dat was onderdeel van de prijs. Dit is die singleversie!

Beluister op Spotify (singleversie) | Bekijk op YouTube (demo)

Querist (featuring B.o.B) – Know When To Let Go
Rob Nakken is bassist van The Light Parade en de helft van danceproducersduo When Logic Fails. Zijn eerste EP onder de naam Querist verschijnt op 7 maart, zijn verjaardag. Die EP heet dan ook Happy Birthday. Tot die tijd is er alvast de rockende dancesingle Know When To Let Go (featuring B.o.B). Je kunt hem downloaden en zelf bepalen wat je ervoor betaalt. Dus trek die portemonnee!

Beluister op Spotify | Koop via Bandcamp

Tegan & Sara – Closer
Twee Canadese zusjes die we kennen van credible popliedjes als Walking With A Ghost en Back In Your Head. Hun nieuwe album Heartthrob (8 februari) gaat veel meer poppy klinken, zoals je op de eerste single Closer al kun horen. Dit nummer was vorig najaar al veelvuldig te horen in Carte Blanche, maar is nu pas uit in Nederland. Een Marina & The Diamonds-achtige track!

Beluister op Spotify | Bekijk op YouTube

Royal Republic – Everybody Wants To Be An Astronaut
Ook dit nummer is voor de Carte Blanche-luisteraars al bijna een classic, maar pas net in Nederland uitgekomen. Een recht toe recht aan  partyrocker, die de Zweedse band Royal Republic met diverse optredens komt ondersteunen: 31 januari in Metropool Hengelo, 1 februari Doornroosje Nijmegen, 5 februari Rotown Rotterdam, 22 februari Effenaar Eindhoven en 1 maart in de Melkweg Amsterdam.

Beluister op Spotify | Bekijk op YouTube

Wil je meer en eerder nieuwe muziek horen dan ik in Carte Blanche kan draaien? Abonneer je dan op mijn Spotify-tiplijst!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.