Eindelijk officieel een Pro ;-)

Al een jaar of vijf zet ik Carte Blanche elke week op Mixcloud. Gratis, onbeperkte opslagruimte, makkelijk in het gebruik… prachtig allemaal. Maar omdat zo’n platform ook niet van de lucht kan leven en omdat ik pretendeer professioneel met mijn radiohobby om te gaan, heb ik vandaag een Pro-abonnement afgesloten.

De extra statistieken zijn erg tof. Leuk om te weten dat mijn programma ook veel in het buitenland beluisterd wordt. De universele taal van muziek, zullen we maar zeggen. Ook zijn de luisteraars voortaan meer dan een getal voor me, ze hebben nu ook een gezicht.

Maar de mooiste extra is wel de mogelijkheid om een upload te timen. Oftewel: op tijdstip x bepalen dat een programma op tijdstip y online komt. Dat gaat vooral geweldig zijn tijdens vakanties! Nu nam ik – waarnaartoe dan ook – altijd een laptopje mee. Dan kon ik zorgen dat de uitzending altijd, zoals de luisteraar dat gewend geraakt was, op woensdagochtend online kwam. Vaak opdoemende probleempjes daarbij: het tijdverschil en traag internet (we zijn hier straal verwend!). Je kunt je de scenes voorstellen dat ik in een prachtig oord ver weg middenin de nacht de brakke wifiverbindinbg zat te vervloeken. Dat merkte ik zelfs dit voorjaar in Spanje, toch niet echt onbeschaafd gebied. Het uploaden ging daar in 4x realtime, dus pas na ruim 8 uur stond mijn 2 uur durende programma online. Gelukkig was ik de avond van tevoren begonnen, ik ken mijn pappenheimers 😉 .

Vanaf nu echter niets meer van dat alles: ik ben nu officeel een Pro, haha!

De afgelopen 258 uitzendingen van Carte Blanche‬ kun je hier terugluisteren. Ik zie je wel opduiken in de statistieken 😉 .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.