Carte Blanche 18 mei 2012

Dit weekend in Carte Blanche: een experiment. Waar ik normaal gesproken alleen maar nieuwe muziek draai, doe ik voor een keertje precies het omgekeerde. Omdat al die nieuwe muziek zijn roots heeft, of preciezer geformuleerd: omdat mijn muzikale voorkeuren – die ik elke week uit drang tot delen aan je voorleg – ergens vandaan komen.

Nu had ik natuurlijk een programma kunnen samenstellen met precies de juiste tracks, maar ik wilde het voor mezelf ook spannend houden. Daarom koos ik een andere aanpak: ik zette in Spotify mijn nog lang niet complete playlist met alltime favorieten voor, en de shuffle-functie aan. Zo werd gedurende de opname van Carte Blanche, realtime, de playlist bepaald. Aan mij de taak om daar een lopend programma van te maken en toch wat leuke informatie op te lepelen.

Of ik daarin geslaagd ben? Dat kun je zelf beluisteren en beoordelen:
–      vr. 21.00-23.00u.: Roulette FM
–      vr. 22.00-00.00u.: Webfm
–      za. 17.00-18.00u.: Roulette FM [H]
–      za. 20.00-22.00u.: Webfm [H]
–      zo. 19.00-21.00u.: Unique FM
–      do. 21.00-23.00u.: Webfm [H]

Of nu al via de ‘uitzending verwacht’.

Zo is de eerste Spotify Shuffle Show geboren, eentje met alleen maar Carte Blanche Classics. Ik ben heel benieuwd naar je mening. Die lees ik graag onder dit bericht, of in een tweet naar @wernerschlosser. Als dit concept aanslaat, wil ik het met liefde nog eens herhalen. Wellicht zelfs met een vaste regelmaat. Vind je het niks, dan heb ik in ieder geval deze ene keer genoten!

Wil je zelf ook eens grasduinen in die alltime favorietenlijst van mij (er zijn immers nog 2000 liedjes die ik in deze uitzending niet kwijt kon ;-), klik dan hier, abonneer je en doe wat ik ook deed: de Spotify Shuffle. Schrik niet, want voor mijn ‘best of the best’-lijst geldt hetzelfde als voor mijn tiplijst met nieuwe liedjes: credible en plat, je treft er van alles wat.

Oh ja, het maken van deze Carte Blanche was voor mij één grote verrassing, en dat verdubbelde het plezier. Die ervaring gun ik jou als luisteraar ook. Vandaar dat ik de playlist nog even niet publiceer. ‘Je weet niet wat je hoort’ was nog nooit zo waar ;-). Laat het maar gewoon over je heenkomen…

Laat je me nog even weten wat je ervan vond? Thanx!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.